בית > מידע גזעים >
בוקסר Boxer
שייך לקבוצה 2 (מולוסר, פינצ’ר-שנאוצר, הרים שוויצרי)
תוחלת חיים ממוצעת: 8-10 שנים
גובה ומשקל: גובה זכר בוגר 57-63 ס”מ, גובה נקבה 53-59 ס”מ, משקל זכר בוגר לפחות 30 ק”ג כאשר הגובה הוא מעל 60 ס”מ, נקבה לפחות 25 ק”ג כאשר הגובה הוא מעל 56 ס”מ
הבוקסרים הם גזע שפותח בגרמניה, והם ללא ספק כלבים מתוקים ושובבים. הם מסתובבים עם בני המשפחה והחברים, הם סבלניים ושובבים עם ילדים, אך בעלי הבעה זהירה כלפי זרים, והם מגיבים באומץ וללא חשש אם מישהו המאיים על יקיריהם.
הבוקסר מתאפיין במבט מודאג על פניו המקומטות, אבל האמת היא שאין לבוקסר כל מקום לדאגה: הוא אחד הכלבים הפופולאריים באמריקה, וזה לא מפתיע מכיוון שמדובר בגזע שהוא בן לוויה שמח ונאמן שבאמת מתקשר עם משפחתו האנושית. בוקסר שעבר חשיפה נכונה בהיותו גור יהיה כלב שמתאים לילדים, חשדן וערני אך לא אגרסיבי כלפי זרים, וכזה שתמיד מוכן לצאת טיול, לשחק או סתם לבלות איתך זמן איכות על הספה.
הבוקסר הוא בחירה נפלאה עבור בעלים שיהיה מוכן לאמן אותו בעקביות, בתקיפות אך עם מתן כבוד, ולמי שידע לקחת בהומור את התנהגותו העיקשת לפעמים של הבוקסר. גזע זה זקוק להרבה פעילות גופנית בכדי לפרוק לו אנרגיה, ואסור לשכוח שהבוקסר הוא כלב גדול אשר יכול לגרום לנזק רב אם הוא משועמם או בודד.
הוא מוכן ומסוגל להשתתף כמעט בכל פעילות כלבנית, כולל תרגילי זריזות, תרגילי ציות ומשחק בכדור עף. בעוד שכל משחק שבין כלבים לילדים מצריך פיקוח, הבוקסרים בדרך כלל מצטיינים בהתנהלותם כלפי ילדים, מה שהופך אותם לכלבי משפחה נהדרים.
לא ניתן לטעות בפניו של הבוקסר: הם מקומטים ובעלי הבעה מודאגת. הבוקסר הוא כלב גדול בעל לסת מרובעת, כאשר הנקבות קטנות מעט מהזכרים. הפרווה הקצרה שלו נושרת, אבל חוץ מזה הוא כלב לטיפול קל.
הפרווה של הבוקסר קצרה, קשה, מבריקה וצמודה. היא מגיעה בצבעים בגוון של “שזוף” ו”שרוף” וייתכנו פסים “מנומרים”. בוקסר בעל פרווה שכולה בצבע לבן לבן אינו עומד בתקן הגזע. במשך דורות נהגו מגדלים להרוג את הגורים הלבנים, מה שנחשב היום כמעשה שאינו מקובל, וזאת במקום לנסות ולמצוא להם בתים כחיות מחמד. היום, יותר ויותר בוקסרים לבנים הופכים לזמינים לרכישה ואימוץ, וחשוב לדעת שבוקסרים לבנים אינם “לבקנים” וצבעם אינו תוצאה של מוטציה גנטית כפי שקורה לעיתים בגזעים אחרים.
אצל הבוקסרים לבן הוא רק צבע. כמו רוב בעלי החיים הלבנים, גם בוקסרים לבנים נמצאים בסיכון מוגבר לחירשות, אם כי רק מספר קטן של בוקסרים לבנים יהיו חירשים. למעשה, אין שום עדות לכך שלבוקסרים לבנים יש בעיות בריאות אחרות הקשורות לצבע, וגם צבעם אינו קשור לבעיות טמפרמנט. מה שכן, כלבים לבנים נוטים לשרוף בשמש ועשויים להיות בסיכון מוגבר לסרטן העור, ולכן יש להיזהר מחשיפת בוקסר לבן לשמש. זכרו: בוקסרים לבנים אינם סוג נדיר של הגזע (כרבע מכל גורי הבוקסר שנולדו הם לבנים) ולכן כדאי להיזהר מאוד מאדם שמוכר לכם גור לבן כמשהו ייחודי שמחירו גבוה יותר. עצתנו היא אחת: רכשו גור בבוקסר אך ורק ממגדל מורשה של ההתאחדות הישראלית לכלבנות!
הבוקסר פותח בגרמניה בסוף המאה התשע עשרה למטרות עבודה. הוא שייך למשפחת גזעי ה”בול” (שוורים) שכוללים גם את הבולדוג, הבול טרייר, הדוג דה בורדו ועוד אחרים.
בגלגולו המודרני הבוקסר קיים רק כמאה שנים, אך ניתן לראות רמזים לגזע זה בכלבים המוצגים על שטיחי קיר ישנים מהמאות השש עשרה והשבע עשרה. יכול להיות שכלבים גדולים אלו מסוג מסטיף היו אבותיו של הבוקסר. הבוקסרים היו ידועים בשמם: bullenbeisser (בולנבייסר)שהיא מילה בשפה הגרמנית שמשמעותה bull biter (נושך שוורים) והם הועסקו על ידי קצבים ונוהגי בקר כדי לשמור שבעלי החיים יישארו בתוך העדר.
הבוקסר המודרני נולד בשנות ה -80 של המאה העשרים, כאשר אדם בשם ג’ורג ‘אלט שגר במינכן ייבא מצרפת “בולנבייסר” בשם פלורה, שבהמשך צאצאיה הפכו לאבותיו של גזע הבוקסר. לא ברור אם שם הגזע מקורו בשיבוש של המילה “ביסר” או שאולי מקורו בהרגל של הגזע להשתמש בכפות הקדמיות שלו בקטטה.
בוקסרים הוכשרו לעבודת המשטרה, והם שירתו בצבא הגרמני במלחמת העולם הראשונה בעיקר כשליחים. ה- AKC האמריקאי רשם לראשונה בוקסר בשנת 1904, אך הגזע לא הצליח לצבור פופולאריות, והסלידה לאחר מלחמת העולם הראשונה מהגזעים שמקורם בגרמניה לא סייעה לו. רק בשנות הארבעים והחמישים הפך הבוקסר לגזע פופולרי. בשנת 1951 כלב בוקסר בשם Bang Away זכה בתחרות Best in Show בווסטמינסטר, ומאז הוא הפך למעין כוכב רוק. אפשר היה לראות את התמונה שלו ב”לייפנד אסקוויר”, וכשהוא טס לתערוכות כלבים הוא הושם בתא המטוס ומעולם לא בתא המטען.
הבוקסרים של היום הם מעודנים ואלגנטיים יותר מאבותיהם, אך הם עדיין חזקים, חכמים וחסרי פחד.
בוקסרים הם כלבים מהנים ושמחים. הם אוהבים לשחק עם בני המשפחה והחברים, הם סבלניים ועדינים עם ילדים, והם מגיבים באומץ וללא חשש אם מישהו המאיים על יקיריהם.
הבוקסרים הם כלבים חכמים להפליא, אבל הם לא תמיד מתייחסים לאימונים ברצינות. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, היו עקביים, אסרטיביים והוגנים עם הבוקסר שלכם. תגמולים של חטיף ומילה טובה כשהוא מבצע את הפקודה או מתנהג כנדרש ילמדו אותו שדברים טובים קורים כשהוא עושה מה שאתה רוצה ושהוא לעולם לא יתוגמל על אי ציות. השתמש בפינוקים, צעצועים ושבחים כדי לפתות אותו ולהניע אותו.
זכרו: בוקסרים ממש טובים באיתור פרצות בכללים ובחוקים שהצבתם להם, והם יהיו תמיד עם אצבע על הדופק כדי לבדוק מתי ניתן לשבור את הכללים.את האנרגיה של הבוקסר יש לפרוק, ואת זה ניתן לעשות באמצעות משחק, טיול רגלי של שעה או אימון לתרגול פקודות בסיסיות, תרגילי זריזות או כל ספורט אחר המתאים לכלבים.
עם אילוף נכון, משמעת מוקפדת ועקבית, והרבה תרגילים פיזיים וגירוי נפשי, הבוקסר יכול להפוך לכלב חלומותיכם, אך בלי כל אלו הוא בהחלט יכול להפוך לסיוט. כמות הנזקים שבוקסר משועמם מסוגל לעשות היא מעבר לדמיונכם הפרוע ביותר, אז כדאי מאוד שלא תיתנו לו את ההזדמנות להפתיע אתכם.
חשוב לדעת: לא משנה כמה נחמד וחביב גור הבוקסר שרכשתם מהמגדל, הוא בהחלט יכול לפתח רמות שונות של נביחות, חפירות באדמה בחצר והתנהגויות לא רצויות אחרות אם הוא משועמם, לא מאולף או לא מפוקח.
התחל לאלף את הגור שלך כמה ימים לאחר הגעתו הביתה. זה אומר כבר בגיל שמונה שבועות. המתנה באילוף תגדיל את הסיכויים לקבל כלב עקשן וקשה לאילוף. התחילו את החשיפה לכלבים, חתולים, ילדים, רעשים, סביבה חדשה ואנשים זרים לאחר מספר ימים בודדים בו הגור הגיע אליכם. עשו זאת תחילה בביתכם או החצר ביתכם עד שהגור ישלים את כל חיסוני החובה שלו, ורק אח”כ צאו והפגישו את הגור עם סביבה וכלבים חדשים.
ואולי הכי חשוב: שאל את עצמך מדוע אתה מעוניין דווקא בגזע הזה, שוחח עם מגדל מנוסה מבית גידול מוכר של גזע הבוקסר המפוקח על ידי ההתאחדות הישראלית לכלבנות, תאר בפניו בדיוק מה אתה מחפש בכלב, ובקש סיוע בבחירת גור. מגדלים רואים את הגורים מדי יום ויכולים לתת המלצות מדויקות להפליא ברגע שהם מודעים לאורח החיים שלך ולאישיות שלך.
מגדלים אחראיים של ההתאחדות הישראלית לכלבנות בודקים את כלבי הרבייה שלהם בבדיקת מחלות גנטיות, ומרביעים רק את הכלבים הבריאים והמבטיחים ביותר. אבל, לאימא טבע יש לפעמים תכנון אחר, וגור יכול לפתח אחת מהמחלות האופייניות לגזע למרות ההקפדה על הרבעה מבוקרת גנטית. ההתקדמות ברפואה הווטרינרית משפרת את הסיכויים שגם כלבים החולים במחלה שברוב המקרים הכלבים יכולים עדיין לחיות חיים טובים. לכן, הקפד לקנות גור ממגדל שמוכר על ידי ההתאחדות הישראלית לכלבנות וכך תוכל לשפר את סיכוייך לקבל כלב בריא.
מגדלי הבוקסר נחושים מאוד להילחם במחלות גנטיות, וכך קרן הצדקה האמריקאית של הבוקסר גייסה כסף למחקר גנטי יותר מאשר כל מועדון גזע אחר בעולם. אחד הניצחונות הגדולים ביותר שלהם היה הזיהוי האחרון של הגן האחראי להפרעות קצב קרדיומיופתיה, המכונה גם קרדיומיופתיה בוקסר, שהיא מחלת לב שבדרך כלל קטלנית.
כמו כל גזע גדול עם פנים פחוסים, גם הבוקסר רגיש לקיצוניות בטמפרטורה, מחלות לב כמו קרדיומיופתיה מורחבת וסטנוזיס אבי העורקים, היפוך קיבה, דיספלסיה של מפרק הירך, בעיות עיניים כגון אטרופיון ואקטרופיון (מצב בו העפעף נמתח כלפי פנים חוץ), מיאלופתיה ניוונית, היפר-קרטוזיס של כרית כף הרגל, אלרגיות, בעיות עור, סרטן כולל לימפומה, המנגיוסקומה ועוד.
שימו לב במיוחד כי כלבי הבוקסר אינם יכולים לקבל את אחת מתרופות ההרגעה הנפוצות ביותר הניתנות ברפואה וטרינרית, אקפרומזין, שכן תרופה זו גורמת להפרעת קצב לב שיכולה לגרום לקריסה או דום לב.
אך לא כל ביקור של בוקסר אצל הווטרינר נובע מבעיה גנטית. הבוקסרים הם גזע בעל פעילות פיזית גבוהה העלולים להיפגע ברקמות הרכות כתוצאה ממשחק קשוח. בוקסרים שאוכלים יותר מדי, נוברים באשפה, מתרגשים או חרדים – כל אלו הינן התנהגויות הנפוצות אצל הגזע וכתוצאה מהתנהגויות אלו אל תתפלאו אם הבוקסר יסבול מהקאות או שלשולים.
ואל לנו לשכוח את אחת הבעיות הבריאותיות הנפוצות ביותר בעולם: ההשמנה. שמירה על הבוקסר במשקל המתאים היא אחת הדרכים הקלות ביותר להגן על הבריאות הכללית שלו, ובכך להבטיח כלב בריא לכל החיים.
הבוקסר הוא כלב שנחשב לקל לטיפוח. את הפרווה הקצרה והחלקה שלו יש להבריש מדי שבוע עם מברשת זיפים איתנה או מברשת גומי על מנת לשמור על פרווה מבריקה ובריאה ולשם הסרת שערות מתות שאחרת ימצאו את דרכן לבגדים ולריהוט שלך.
אמבטיות תכופות אינן הכרחיות אלא אם כן הוא מתלכלך, אך זאת יש לעשות רק עם שמפו עדין ייעודי לכלבים כדי לא לפגוע בפרווה ובעור.
כל השאר זה טיפול בסיסי. בדקו את האוזניים מדי שבוע ונקו אותן במידת הצורך, צחצחו את השיניים בתדירות גבוהה ככל האפשר, וקצצו את הציפורניים באופן קבוע, לרוב כל כמה שבועות.
המועדון הישראלי לכלבי בוקסר – ההתאחדות הישראלית לכלבנות
המועדון הישראלי לכלבי בוקסר (ע.ר.) נוסד ב- 1971 ע”י מר דב אמיר ז”ל
חברי ועד המועדון פועלים בהתנדבות ועומדים לרשותכם בכל פניה:
יו”ר: עמי בובילסקי, 050-5349195 , 09-9550740 מייל: amibuv@walla.com
מקדמת הגזע: קיטי גילוס, 052-3794843
מזכירת המועדון: ערער איילה, 052-6590220
.
בתי גידול/מגדלים
תכונות אופי:
תכונות
אבא תביא לי כלב!
פעמים רבות אני נתקל בבקשה או שאלה של הורים- אני מעונין להביא לילד שלי כלב טיפולי.., "תגיד זה עוזר?, הם…
5 כללים חשובים לשמירה על בריאות הכלב באמצעות תזונה נכונה
ההתעסקות של הכלב סביב האוכל לאורך ההיסטוריה כוללת אספקטים שונים ומרובים, כמו חיפוש אחר האוכל ומרדף אחריו, אך בתקופתנו הצטמצמה…
איך לתת תרופות לכלב מבלי לאבד את היד?
המשימה לתת תרופות לכלב עלולה להיות לא קלה, ויש כלבים שככל שהרצון שלנו יהיה חזק יותר ההתנגדות שלהם תגבר בהתאם,…
לבחור את הכלב הגזעי המתאים לך ולמשפחה
לכל כלב ולכל גזע מאפיינים שונים המייחדים אותו. התאמה נכונה של מאפייני הכלב לסביבה ולסגנון החיים שלך ושל המשפחה שלך…